HTML

Lacibácsi Naplója

Pénz, politika, közélet. Minden, ami fontos, aktuális, bosszantó, vagy érdekes.

Friss topikok

Linkblog

Próbálkoznak a bankok

2011.09.29. 21:38 Lacibácsi Naplója

Az ATV műsorán volt szó arról, hogy egy adós a fix árfolyamú végtörlesztést kérve egy olyan dokumentumot kapott aláírásra a bankjától, amelyen az aláírásával egyben nyilatkozik arról is, hogy ha valamiért -várhatóan- ez EU elmeszeli a törvényt, akkor az adóon követelhető az árfolyamkülönbözet.

 

Igazából nem értem, hogy miről van szó. Ugyanis ha bárki él ezzel a törvény adta lehetőséggel, akkor törvényesen jár el. Lévén ez az érvényben lévő szabályozás. Márpedig ha éppen betartom az aktuális törvényt, akkor nincs az a bíróság, amelyik elmeszelne érte. Más kérdés, hogy az állam viszont kollektíven felelössé tehető, hiszen a kormány az, amely meghozza a törvényeket és jogszabályokat. Neküknk állampolgároknak a kötelességünk ezeket betartani. Ha a törvényalkotó hülye, az nem a mi sarunk.

 

Összegezve tehát. Senki nem tehető felelőssé személy szerint, hogy él a törvényi szabályozás adta lehetőséggel. Az más kérdés, hogy minden egyéni hasznon -amit ugye az árfolyamkülönbségen nyerünk- veszteségként jelentkezhet az államkincstár oldalán. Ott meg ugye a mi befizetéseink vannak. Magyarul mindenki, aki él ezzel a lehetőséggel, törvényesen rövidíthet meg mindenkit az országban, ha mégis elmeszelik a jogszabályt. Mindenki fog fizetni párezer hasznáért. Na ezt nevezi bölcs vezérünk társadalmi igazságosságnak.

 

Köszönjük Viktor!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lacibacsinaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr403266287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása